Het dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna is een echte aanrader. Hier is ook de Stichting Leeuw gevestigd welke leeuwen en tijgers opvangt uit het circus die niet meer kunnen optreden. 

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Wat Dierenpark Hoenderdaell bijzonder maakt, is dat de dieren en hun welzijn centraal staan. In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Een aap op je schouder
Het apeneiland is het leefgebied van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om deze apen uit Madagaskar te bezoeken, is als ze gevoerd mogen worden. Er worden stukjes appel uitgedeeld aan het publiek en de ringstaartmaki’s komen van alle kanten toegesneld. Op de borden in het park kunt u de voedertijden zien.


In Tuitjenhorn is het Van Blanckendaell  Park. Beide parken hebben ook ruime speelgelegenheden voor de kinderen.