INTERESSANTE TE BEZOEKEN PLEKKEN IN DEN HELDER en OMGEVING

MARINEMUSEUM www.marinemuseum.nl/  Den Helder

Stap aan boord en beleef de marine! Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven in interactieve tentoonstellingen en aan boord van onze museumvloot. Ontdek de geschiedenis van de Nederlandse marine, bekijk wapens en uniformen en leer alles over de ontwikkeling van de techniek aan boord. Durf jij het aan? Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige in Nederland die open is voor publiek! Durf jij door het luik te klimmen en het leven aan boord van een onderzeeboot te ervaren? De Tonijn is nog in originele staat en er werken zelfs oud-opvarenden die de spannendste verhalen vertellen.

NATIONALE REDDINGMUSEUM www.reddingmuseum.nl/  Den Helder

Een boeienden interactief museum. Heel geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd,maar ook volwassenen. Een compleet beeld over het reddingswezen en met een prachtige collectie. Je kunt je er prima vermaken. Een tochtje met een reddingboot behoort ook tot de mogelijkheden.

FORT KIJKDUIN www.fortkijkduin.nl/  Den Helder/Huisduinen

De geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving staan centraal in het museum.Binnen het fort was de cantine het centrum van vermaak en jolijt….Menig sterk verhaal werd en wordt er nog steeds verteld. In de loop der eeuwen is het wapentuig steeds groter en beter geworden. In onze wapenkamer laten we daar een groot aantal voorbeelden van zien. Ook het aquarium is de moeite van het bezoeken waard.

DAGJE UIT OP DE GROOTSTE MARINEBASIS VAN NEDERLAND – WILLEMSOORD

 www.willemsoordbv.nl     Den Helder                           

De historische scheepswerf Willemsoord bruist als nooit tevoren! Ontdek ditmonumentale stukje Den Helder, met prachtige schepen. En steek zelf ook je handen uit de mouwen. Er zijn leuke musea en bijzondere schepen te zien!

BAKKERIJMUSEUM IN MEDEMBLIK

KINDERSPEELPARADIJS OP WILLEMSOORD www.ballorig.nl/den-helder  Den Helder

Een binnenspeeltuin waar je het hele jaar door kan klimmen,rennen, klauteren en springen? Dan ben je bij Ballorig op de juiste plek. In ons overdekte speelparadijs kunnen kinderen het hele jaar door op avontuur.

ATTRACTIEPARK  DE GOUDVIS  www.degoudvis.eu/  St. Maarten aan Zee

Springkussens, trapauto’s en glijbanen: kinderen kunnen hun lol niet op in attractiepark De Goudvis! Met haar grote buitenspeeltuin en drie overdekte speelparadijzen is er meer dan 2.200 vierkante meter speelplezier!Elke woensdag- en zaterdagmiddag is er een kinderdisco, maar ook een jarige job kan terecht voor een gezellig kinderfeestje.

SPROOKJES WONDERLAND  www.sprookjeswonderland.nl    Enkhuizen

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en grootouders met kleinkinderen. Kijk gerust op onze website en ontdek wat wij te bieden hebben. Overtuig jezelf en kom ook langs en “beleef de betovering”

DE HOLLE BOLLE BOOM www.hollebolleboom.nl/ Tuitjenhorn

Een dagje uit voor het hele gezin!

Hebben jullie zin in een heerlijke dag spelen? De Holle Bolle Boom biedt volop speelplezier voor een geslaagd dagje uit. Jullie zijn niet afhankelijk van het weer, want er is Binnen en Buiten genoeg te beleven. De Holle Bolle Boom kent namelijk drie belevenissen: de ‘Binnen‘ ‘Buiten‘ en ‘Plons‘. Jullie kunnen kiezen voor één belevenis, maar je kunt ze ook combineren!

Graag tot ziens en heel veel speelplezier namensKoning Pa-Radijs, Koning van de Holle Bolle Boom.